Bästa Ram för Din Cykel

Ramen är ryggraden på cykeln. Det är viktigt att du kontrollerar materialkvaliteten innan du köper din cykel, eftersom säkerheten och livslängden på cykeln beror på den. Aluminium, kolfiber, titan och galvaniserat stål är några av de alternativ som du kan välja din cykelbågar till.

Låt oss jämföra dem individuellt:

Aluminium:

Aluminiumsramar är billiga, slitstarka och lätta. Så en aluminiumram kan vara ett bra val. Eftersom aluminium har en hög oxidationsfaktor är kroppen utsatt för rost över tid och bildar en vit återstod och hålighet överallt. Även om det är en utmärkt värmeledare kan aluminium inte fungera bra i kallt klimat på grund av att värmen saknas i ramarna.

Kolfiber:

Du kanske har hört talas om kolfibermaterial från dina vänner och andra källor. Naturligtvis är de robusta, slitstarka och bär kvaliteten på ett lämpligt material. Om du behöver en ram som är hård och korrosionsfri, är kolfiber ditt svar. Om du letar efter en kropp som kan vara längre, kan kolfiber inte vara ett bra val. Eftersom kolfiber inte är metall, kan du inte forma det och ändra sin form. Du kan reparera en trasig eller sprickad metall, men i händelse av kolfiber måste du kassera den. Också i motsats till metaller är kolfiber inte lätt återvinningsbar.

Titanium:

Titan anses vara den mest hållbara metallen i jorden, och om du frågar någon försäljningsrepresentant, kommer de att ge dig samma tonhöjd. Låt oss se om det extremt höga titanet är värt ett köp eller inte. Titan är lätt, rostbeständig, dammtät och korrosionsfri. Vad du inte vet är att Titan är mycket reaktivt mot hög temperatur. Därför tenderar titans styrka i hög temperatur att förlora. Eftersom de är svåra att bearbeta, är även mindre skador svåra att reparera i regelbundna verkstäder.

Stål:

Stål kan vara det bästa valet för dig, eftersom de är mycket slitstarka, lätt formbara, värmebeständiga, kylabeständiga och kan bära en bulkvikt. Stål är känt för att bilda korrosion och rost och förlorar sin hållbarhet med tiden.

Galvaniserat stål:

Vid galvaniseringsprocessen doppas varje millimeter av stålet i varmt zink extrakt, vilket ger ett skyddskikt. Detta skikt skyddar stålet från någon form av korrosion och rostning. Galvaniseringsprocessen bildar en metallurgisk bindning i stålet som sparar den från krympning och sprickbildning. Eftersom galvaniseringsstålet är billigare jämfört med andra metaller, kommer det inte att skada din budget också.

100% belagd med zink extrakt, ett galvaniserat stål skyddar även cykelramarna från flux, svarta fläckar, vita fack och rostfläckar. Se till att du köper din cykelram från ett pålitligt varumärke, eftersom det inte är lätt att hitta ett bra kvalitetsförzinkat stål.

Flaco Steel Furniture är ett svenskbaserat företag som behandlar alla typer av cykelgarage, tillbehör, cykelramar och gatemöbler från de senaste 60 åren. Falco har sin fabrik i Vriezeveen, Nederländerna, känd för att producera varmförzinkat galvaniserat stål sedan årtionden.